sociala medier

Sociala mediers intåg har förändrat hur vi kommunicerar och medielandskapet ser annorlunda ut. Kommunikation och nyhetscykler går snabbare än någonsin tidigare. Med Springtimes stöd kan ni navigera rätt och till fullo utnyttja fördelarna med sociala medier för att skapa affärsnytta.

Springtime hjälper företag och organisationer med allt från omvärldsbevakning, strategier, policys, utbildningar och innehåll.

Vem blir Årets digitala kommunikatör i Almedalen 2017?

20 juni, 2017

För tredje året i rad utser vi tillsammans med Notified Årets digitala kommunikatör i Almedalen. Ett pris som delas ut till den person, event, kampanj, företag eller organisation som varit mest tongivande och en förebild inom digital kommunikation under politikerveckan. Vinnarna utses efter genomslag, men en jury ser även till kvalitet, kanalval och originalitet spelar in…

Günther Mårder Årets digitala kommunikatör i Almedalen 2016!

8 juli, 2016

Idag utsågs Årets digitala kommunikatör i Almedalen, som instiftades i fjol av Springtime och Notified. Vinnare 2016 är Företagarnas Günther Mårder som även vann priset förra året, andra platsen gick till organisationen Fler unga och tredjeplatsen gick till Expressens Nikas Svensson. Se sändningen via Periscope. I år är det andra gången kommunikationsbyrån Springtime i samarbete..

Söndagens digitala buzz i Almedalen

3 juli, 2016

Nu har årets upplaga av Almedalen äntligen dragit igång! Precis som förra året utser Springtime tillsammans med Notified Årets digitala kommunikatör i Almedalen 2016. Vinnaren kommer att presenteras på plats i Almedalen fredagen den 8 juli. Varje dag fram till dess kommer vi att släppa dagens mest uppmärksammade Almedalsinlägg som väckt mest uppmärksamhet i sociala..

Vad gör en innehållsspecialist?

30 maj, 2016

Hallå där Joakim Arhammar! Du är Springtimes innehållsspecialist, vad menas med det? Det betyder att jag är specialiserad på att skapa och/eller ge råd runt innehållsdriven kommunikation åt våra kunder. Det kan handla om till exempel storytelling, rörlig bild, sociala medier, talskrivning, budskapsplattform, men även att hjälpa till att bygga ett redaktionellt team eller contentplattform…

Vårt första geofilter är live på Snapchat!

17 maj, 2016

Sedan en tid har Snapchat öppnat upp möjligheten för användarna att skapa egna Snapchat geofilter. Vi på Springtime ville såklart bidra och nu har vi fått vårt första filter godkänt. Befinner du dig i Visby just nu kan du alltså snappa med vårt filter! Tyvärr går det inte att skapa geofilter för events ännu här i Sverige,..

Periscope är ute, nu är det musical.ly som gäller!

12 maj, 2016

Jag heter Ebba Bäcklund och jag har varit på Springtime under två veckor och testat på livet som praktikant. När jag kom hit trodde jag att jag skulle få agera springflicka och hämta kaffe och kopiera papper, men så fel jag hade. Jag har fått delta i flera olika projekt och bland annat hålla en presentation om..

Ny bok om sociala medier för styrelser

28 april, 2016

I veckan släpptes min bok Executive Summary: Sociala medier för styrelser som jag skrivit tillsammans med Heidi Wold. Vi ställde till med releasemingel här på Springtime och det var många som dök upp för att fira med oss. Jag ska gladeligen erkänna att det är rätt jobbigt att skriva en bok, så att fira att den..

Vem blir Almedalens bästa digitala kommunikatör 2016?

6 april, 2016

Tillsammans med Notified instiftade Springtime förra året priset Årets Digitala kommunikatör i Almedalen. Självklart utser vi under 2016 nya vinnare i Almedalen! Priset går till den person, event, kampanj, företag eller organisation som varit mest tongivande och en förebild i sociala medier och digitalt under politikerveckan. Vinnaren utses sett till genomslag, men en jury ser även till kvalitet, kanalval och..

Varför människor delar innehåll online och vad du kan lära av det

11 januari, 2016

Att någon gillar ditt Facebookinlägg är trevligt och en kommentar är ännu roligare. Men en delning av ditt innehåll är storvinsten. Delningen ger dig tillgång till ett nytt nätverk av potentiella kunder att påverka. New York Times har utfört en studie som går till botten med orsaken varför människor delar innehåll online. Studien, The Psychology..

Springtime testar: Nya videotjänsten Blab

22 oktober, 2015

Appar och tjänster för direktsänd video online är hetare än någonsin. Nu ger sig en ny spelare in i matchen – videotjänsten Blab. Vi på Springtime blev sugna att testa och kommer här med ett utlåtande. Blab kan beskrivas som en blandning mellan Periscope och Google Hangouts. Du måste vara minst två personer och högst..