Tack #blogg100!

8 juni, 2014

I hundra dagar har vi på Springtime bloggat hundra gånger i utmaningen #blogg100 som genomfördes för tredje gången i år. Vi uppuntrar ofta våra kunder att blogga eftersom det är ett utmärkt sätt att kommunicera åsikter, nyheter och kunskap. Att blogga själv är däremot inte alltid lika lätt. Det är mycket prestige och prestationsångest som kommer..

Almedalssången – en teaser

7 juni, 2014

Tack för alla fantastiska bidrag till Almedalssången. Nu har vi satt ihop de bästa bidragen till en riktigt bra och rolig sång som vi kommer att sjunga tillsammans på vår politiska allsång i Almedalen den 2 juli. Här bjuder jag på en liten teaser från tidigare i veckan när jag tillsammans med min kollega Åsa Hallgren..

Glad nationaldag!

6 juni, 2014

Grattis Sverige och grattis alla svenskar, önskar vi på Springtime! Själv befinner jag på varmare breddgrader, men jag lovar att fira ändå. Hur ska du fira idag?    

Whole lotta borrowing

5 juni, 2014

I ett av de senaste numren av Business Week finns en berättelse om hur Led Zeppelins legendariske gitarrist Jimmy Page i början på-70-talet, trött på allt turnerande och festande tog sin tillflykt till ett enkelt stenhus i Wales, utan el och vatten och skapade rockhistoria. Huset låg vid foten av det mytomspunna berget Cadre Idris,..

Tankar om processledning och kommunikation

4 juni, 2014

På Springtime är vi ett gäng konsulter som gått flera utbildningar för processledare hos Indea. Exempel på uppdrag där vi jobbar med processledning är utbildningar inom sociala medier (till exempel Twitter-skola, hantering av kanaler, strategisk temautveckling, bloggskola), workshops för internkommunikation och förändringsprocesser, fokusgrupper, kreativa workshops, workshops för att identifiera ambassadörer och att leda konferenser. Med..

Dagens gästbloggare: Sara Hernandez

3 juni, 2014

Fotograf: Sanna Stefansson Vilken ära att jag, Sara Hernandez, får skriva ett gästblogginlägg på Springtime-bloggen. För ungefär en månad sen fick vi på KW Digital och Hallvarsson & Halvarsson reda på den glada nyheten att vi skulle få ett syskon i form av systerbyrån Springtime, en sammanslagning som kommer att gynna oss och våra kunder..

Svåra avrättningar väcker debatten

2 juni, 2014

EU:s förbud mot kemikalieexport till USA för avrättningar har i vår börjat få effekt. Delstaterna får inte längre tag i läkemedel för de giftinjektioner som är den förhärskande metoden av ta livet av de dödsdömda. Förhoppningsvis ger detta nytt bränsle till debatten om att avskaffa dödsstraffet. Det är nu tre år sedan EU stoppade försäljningen..

Readly på lunch

1 juni, 2014

Häromdagen hade vi besök av Stefan Ohlsson från Readly på vårt lunchmöte. Readly lanserades förra året och är en tjänst som har beskrivits som Netflix eller Spotify för tidskrifter och magasin.  Internet world skrev om Readly i mars och ställde just frågan om de kommer bli för tidningsbranschen vad Spotify blivit för musikindustrin. Stefan Ohlsson..

Häng med på maraton

31 maj, 2014

Idag är det dags. För mig att tjata lite till om löpning här på bloggen. Och för Stockholm Marathon. Jag, min kollega Jenny Stengård och ytterligare 21 940 löpare från 93 länder är anmälda till årets lopp. Men du behöver absolut inte själv springa för att ta del av upplevelsen. Befinner du dig i Stockholm och..

Många roliga bidrag!

30 maj, 2014

Vi har fått in många roliga bidrag till Almedalssången! Jag tänkte bjuda på några av dem för att uppmuntra till ännu fler. Vi fortsätter att samlar in förslag till och med den 1 juni, så passa på att skriva ett förslag! En del bidrag fokuserar helt på almedalsveckan. ”Jag har fått influensa, med feber, magknip..