Vem blir Almedalens bästa digitala kommunikatör 2016?

Tillsammans med Notified instiftade Springtime förra året priset Årets Digitala kommunikatör i Almedalen. Självklart utser vi under 2016 nya vinnare i Almedalen!

Priset går till den person, event, kampanj, företag eller organisation som varit mest tongivande och en förebild i sociala medier och digitalt under politikerveckan. Vinnaren utses sett till genomslag, men en jury ser även till kvalitet, kanalval och originalitet spelar in. Bra innehåll är grunden och det ska finnas en tanke bakom det som kommuniceras. Är avsändaren en mindre aktör viktas det också upp.

Vinnaren presenteras på plats i Almedalen fredagen den 8 juli. Vi precis som förra året dagligen att kommunicera dagens resultat och topplistor i olika kategorier.

I juryn sitter precis som förra året jag självKalle Mobeck från Notified, Jonas Morian, samhällspolitisk rådgivare på Ledarna och Camilla Eriksson, retorisk och semiotisk analytiker, Retorikiska.

Ni får gärna tipsa juryn om kommande satsningar under #digkom16 eller pinga oss på Twitter: @kallemobeck @karinbacklund @camillaeriksson@promemorian

Varför ett pris?

Sociala medier och digital kommunikation blir allt viktigare för att nå ut med budskap, för att skapa viktiga relationer med målgrupper och för relevanta samtal. Därför var det hög tid att instifta ett pris för att lyfta digital kommunikation i Almedalen. Almedalen är ju verkligen ett bra exempel på hur debatten inte längre är knuten till en fysisk plats utan att den pågår lika mycket digitalt. En allt större del av kommunikationen under Almedalsveckan sker i digitala kanaler. Att under veckan lyfta snackisar i sociala medier blir därför också ett bra sätt att bjuda på en kort summering av vad som sägs där varje dag.

Vinnare av Årets digitala kommunikatör i Almedalen 2015

Förra årets vinnare blev den duktiga kommunikatören Günther Mårder, på andra plats kom Rädda Barnen med deras kampanj #Otyst och på tredje plats utsågs Industrin tar matchens event #Robotmatchen.

Årets digitala kommunikatör i Almedalen