Järvaveckan 2018 – en ny politisk plattform

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I morgon går Järvaveckan 2018 av stapeln. Det blir en fartfylld och lite extra lång vecka (10 dagar) på Spånga Idrottsplats som tillgängliggör det politiska samtalet på ett sätt som är såväl utmanande som hoppfullt.

Precis som i Almedalen gästar varje partiledare arrangemanget och håller ett tal. Till skillnad från i Almedalen översätts talen till arabiska, somaliska och engelska och livesänds även över hela Sverige. De politiska budskapen når alltså en helt annan demografi – nämligen svenskar med ett annat modersmål.

Dessutom anordnar The Global Village, den ideella föreningen bakom initiativet, panelsamtal på scen som avhandlar ett nytt tema varje eftermiddag. Panelen består av engagerade medborgare, politiker och företagsledare som diskuterar allt från vård och skola till integration och trygghet. Syftet med allt detta är enkelt – att demokratisera det politiska samtalet samt föra dialogen närmare, men framför allt med folket.

Syftet är i sig provocerande – menar man att det befintliga politiska samtalet inte är demokratiskt? Ja, precis. Samtidigt är initiativet så vackert och hoppfullt. Det är ett tillfälle att lyfta blicken, lyssna in och följa hur det politiska landskapet breddas till Sveriges alla hörn.

Ses där?

Håll dig uppdatera genom att följa Hallvarsson och Halvarssons blogg från Järvaveckan från och med i morgon här.

Gästbloggare: Parisa Khosravi, konsult Hallvarsson & Halvarsson