Bloggarna avslöjar nordiska kulturskillnader

Efter att ha jobbat med skönhets- och modebloggar i fyra år så lär man sig vad de olika bloggarna gillar. Dels är skillnaden mellan olika bloggar stor, men den största skillnaden ser vi mellan de nordiska länderna. Visste du att man i Sverige främst intresserar sig för vilket resultat man får av till exempel en hårprodukt? ”Hur kommer jag att se ut?” ”Slutar mitt hår att vara frizzigt nu?”

I Danmark är bloggarna lite mer grävande: de vill ha mer information, de vill veta om det finns några skadliga ämnen i produkten. Man kan säga att de vill veta mer om vad produkten gör, det som kanske inte syns direkt.

De finska bloggarna, som är få men stora, går i gång på produkternas innehåll. Den tekniska utvecklingen bakom produkten – varför är produktens formula så bra? ”Vad är nytt i den här produkten?”
I Finland läser man också många av de större svenska bloggarna som Kling, Kenza, och Fahrman.

Så har vi de kära bloggarna i vårt västra grannland, som gillar allt som vi i Sverige tycker är coolt. Såklart generaliserar jag ju en hel del, men ska man lite kort sammanfatta så brukar detta stämma rätt bra.

Så kom inte och tro att du kan kommunicera med olika bloggare på samma sätt. Varje individ har ett särskilt intresse och varje land har sina egna trender.