Almedalslänkar, måndag

Bodström om Reinfeldt #Almedalen
“Reinfeldt, som talar idag i Almedalen, har höga förtroendesiffror just nu. Tacka fan för det, han slipper ju alla form av granskning. För fyra år sedan visade Svt varje vecka hur arbetslösheten hade ökat. Situationen är likadan nu, men nu visas inga siffror. Och när Reinfeldt säger att han vill vänta till augsuti med att ge besked och då är det bra med det. I stället är all kritik riktat mot Mona Sahlin, som om det är hon som är statsminister.”

Reinfeldt talade inför storpublik
Pelle Nordin om Reinfeldts tal i sociala medier.

”För mycket politik i #Almedalen”
“– Jag har pratat med i stort sett alla våra kunder. Och ingen tycker att det är lönt att åka i år. Det är för svårt att få genomslag när allt fokus hamnar på politiken, sade en pr-byrå-vd till mig häromdan (fritt citerat ur minnet).”

Gäster sociala medieakuten måndag 5 juli
Martin Lindvall, Martina Lind och Niklas Svensson hos JMW i dag!

Öden och äventyr i #Almedalen
Jeanette Agnrud på Sveriges Informationsförening tipsar om evenamang.

Johanna Elgenius och Bosse Krogvig m.fl. i SR
Mina kollegor Johanna Elgenius och Bosse Krogvig, för tillfället uthyrd som kampanjgeneral till socialdemokraterna, kan höras 01.14.30 in i programmet.

Fredrik Pallin får folk att snacka
Min kollega Fredrik Pallin intervjuad av DN.

Cementering av maktstrukturer
“Att av nischintressen betalda PR-byråer och lobbyister bjuder politiker på mat och rosévin kallas för demokrati och öppenhet om man jobbar på en PR-byrå.”

Cornucopia är rejält skeptisk.

Ännu mer Twingly-horeri!
Ännu mer avancerat så kallat ”Twingly-horeri”. Skrolla ned så ser ni hur bloggaren länkar till nästan varenda politisk artikel för att dra besökare från dem – trots att artiklarna knappast alltid har koppling till ämnet.

Sådant här förstör för alla. Suck! Detta är en styggelse. Något för Jocke Jardenberg och sociala medieakuten att ta upp!

Birger Östberg gick från V till lobbyn
Om Westanders Birger Östberg.

Många politikerbloggar missbrukar Twingly
Har sett det här på flera s-bloggar, men syns säkert på andra partiers bloggar också. Det kallas för ”Twingly-horeri” av en anledning. Ingen klar koppling till de artiklar postningen länkar till och bloggaren har inte ens orkat skriva ut rubrikerna… Illa!

Lobbyismen är viktig för demokratin
“Det råder en viss misstro för lobbyister i Sverige, och man associerar den med stora och hänsynslösa företag. Men jag vågar ändå hävda att i många avseenden kan lobbyismen vara bra för demokratin.”

De rödgröna bjuder över alliansen
Rödgrönt skjuter till pengar ur budgeten på välfärden, Alliansen bedriver en politik som skapar ekonomiskt handlingsutrymme och jobb. Så krattas managen i medierna just nu. Har de rödgröna inte lärt något av förra valrörelsen; i den positionen vill de väl inte hamna igen?

Rödgrönt utspel om välfärden
“Opinionssiffrorna svajar och allt pekar på att det blir ett osäkert val till hösten. Nu kommer de rödgröna med en ny politisk giv. Den handlar om pengar. Varje krona som regeringen lovar till välfärden ska matchas av de rödgröna.”

Och om det regnar på midsommarafton så får du pengarna tillbaka.

Rödgröna inför Almedalsveckan
Den här bloggsatsningen har jag aldrig förstått mig på… gemensamma underteckningar, stel tonalitet och bara en massa retorik i princip tomt på innehåll.

SVT Forum veckotablå vecka 26 – 27
Man behöver ju verkligen inte var på plats om man vill ha del av det som sägs.

”Moderaterna övertar rollen som samhällsbärande parti”
Jag såg Fredrik Reinfeldt på tv igår morse. Kombinerat med denna debattartikel så känns strategin klar. Och rätt. Team Reinfeldt & Borg har ridit ut en enorm ekonomisk kris – det har de rätt att skörda frukterna av. Kombinerat med en i mätningarna svag partiledare hos huvudkonkurrenten så talar upploppet för Alliansen.

Almedalsveckan på Gotland som ligger i Östersjön
Spännande, nästan på gränsen till konspiratoriskt. Hur var det med den där flygplanskraschen egentligen?

Almedalsveckan Gotlands guldkalv
Jo. Men jag undrar hur många spaltmillimeter som kommer att skrivas om själva fenomenet Almedalen? Hur konstigt det är, hur mycket det kostar, vilka är vinnarna, vilka är förlorarna etc.?

Moderatorernas Media Markt
Haha! Så ska en slipsten dras!

Almedalsvecka med leveransgaranti?
“Det är kanske inte meningen att Almedalsveckan ska leverera resultat i form av politiska ögonbrynshöjare i media. Resultatet sitter inuti folk och gör dem mer motiverade att jobba vidare. Det är vad jag tror.”

Att pitcha Dagens Media under #Almedalen
“Dagens Media är så klart på plats i Almedalen i år. Tveka inte att kontakta mig med nyheter, tips eller rena påhopp: martin@dagensmedia.se, 070 7390677 eller @schori. Förutom yours truly, här på båten, kommer även reportrarna Erik och Kristin att vara på plats. Fler av oss dyker nog upp till vår Almedals-fest på onsdag, som vi arrangerar tillsammans med TV4 och Dagens Samhälle. Här anmäler du dig till den.”

Pitchinstruktion och Dagens Media-mingel – I like!

Innanförskap i #Almedalen
“Varje år heter det att Almedalen är pengar i sjön eller exkluderande för alla utom politiker och pr-konsulter. Att de som inte har pengar inte kan göra sin röst hörd. Det må vara hur det vill med det – den enda som styr din agenda och ditt öde är du. Det kan tyckas vara lång väg från bruksorten i skogarna i norra Östergötland till pr-mingel på Gotland – men i verkligheten går det lika fort som att kicka Jante i rumpan.”

Rätt inställning. Jag ska se till att få hänga lite med coola Jeanette Agnrud till veckan!

Listan på journalisterna som bevakar
Ja, det är många. Men rent relativt har du större chans att nå ut med ditt budskap andra tidpunkter på året. Lägg därför krutet på att nätverka för framtiden istället för att få mediegenomslag. Om du inte är en partiledare förstås, då är det bara att gå all-in, för då kommer antagligen alla kameror att vilja ha dig – hela tiden.

Största redaktionen i #Almedalen
Fokus samarbetar på PR-sidan med Greatness PR och Strandberg-Haage. Rejäl satsning överlag från Fokus som ju har en fiffig ”mobilapp” också.

Almedalentips på hur journalister vill bli kontaktade på plats!
Pitchintensivt? 🙂

Springtimes Jerry Silfwer kommenterar dagligen några av alla de tusentals länkar som strömmar ut från politikerveckan i Almedalen. Spaningarna är politiskt ej representativa för hela Springtime som ju inrymmer åskådningar längs hela skalan.

Tips på länkar till morgondagens postning? Mejla mig på jerry.silfwer@springtime.nu eller DMa på twitter.com/doktorspinn! Eller kommentera nedan!